Prague '14

23.3.2014

Ehjänä ja turvassa Tšekistä. Jälleen kerran oli perheen kanssa todella mukava reissu, kiitokset porukoille matkasta! Lähdettiin tiistaina aikaisin aamulla ja tultiin kotiin perjantai-lauantai yönä. Käytiin mm. Kutná Horassa katsomassa Pyhän Barbaran katedraali (tunnetummin Goottikirkko), Sedlecin luukirkko ja Prahassa Kaarlensilta, ja Prahan linna. Oli siistiä päästä hotellin edestä suoralla kyydityksellä Kutná Horaan matkaoppaan kera! Normaalisti ollaan omatoimisia matkailijoita, mutta saatiin niin hyvä ja järkevä tarjous, että kokeiltiin ensimmäisen kerran tällaista vaihtoehtoa. Ehdottomasti kannatti, varsinkin kun jalat olivat niin tappokunnossa kahden päivän shoppailun jälkeen. Oli myös mieletöntä kulkea pari vikaa päivää pelkässä topissa iltaan saakka, kun Suomessa olin aivan jäässä paksussa hupparissa ja takissa. Ei ollut yhtään ikävä tänne kylmyyteen.

Ja kuten valheellisesti sanoin viimeksi niin Tšekin luukirkossa saa kuvata, ja siksi julkaisen myös muutaman kuvan täällä. Luultiin, ettei tuollakaan saa, koska a) netti antoi valheellista tietoa ja b) Italian luukirkossa se oli ehdottomasti kielletty. :( Mutta positiivinen yllätys tämä! Nyt laittelen vähän kuvarysää meidän reissusta, ja joskus myöhemmin myös upeista materioista, mitä toin mukanani (Harley-Davidsonia luvassa paljon ;))

Meidän hotelli.
Ehdottomasti koko kaupungin paras kauppa!
 Monta kerrosta pelkkiä CD:itä, vinyylejä, bändikamoja, pelejä..
Oikeastaan kaikkea! Tänne käytin paljon korunoita. :-)
 Meikän taivas.
 Enemmän tai vähemmän kuuluisa kellotorni.
Luukirkko - monia vuosia ihailtu kohde, jonne vihdoin ja viimein pääsin. Yay!
 40.000 ihmisestä saa vaikka ja mitä aikaan.
 Kutná Horan hautausmaa.
 Katedraali.
 Minä ja pikkuveikka. ♥
 Nomz! Odottelen myös Sommersbyn mustaherukkaa Suomeen.
Pakollinen.
Neljä tuntia unta. Ei nukuttanut.......... 

Seuraavat kohteet, joissa haluaisin käydä: Saksa, Puola, USA ja Irlanti. Mietittiin jo vakavissamme Tommin kanssa, että lähdettäisiin kesällä Los Angelesin sijasta Saksaan, koska jos pääsen kouluun minun tarvitsee säästää hirveästi rahaa koulutarvikkeisiin, kuten saksiin ja veitsiin. Saa nyt nähdä, jonnekkin olisi kumminkin kiva lähteä! 

Mihin paikkoihin te olette aina halunneet matkustaa? Mikä on sinun unelma lomakohteesi?

: Necromantic
  1. Jouduin eilen pitämään ilmaisen Somersbyn bileet, koska mulla oli kaksi lavaa menemässä juur vanhaksi. Ystäväni uhrautuivat ja joivat kaiken pois. :P

    Irlantiin kannattaa ehdottomasti mennä. Olin pari vuotta takaperin Dublinissa ja sinne aion joskus vielä uudelleen. Islantiin tahdon ehdottomasti ja sinne ollaankin pääsiäisenä menossa siskon kanssa. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, kelpais mullekkin! :-D Somersby on nam!

      Oi, Dublinissa olis niin upeeta käydä! Kesällä pitää katsella vähän, minne olis edes suht halpaa mennä. :-) Ja Islanti kuulostaa myös kivalta!

      Poista
  2. Oi että näyttääpä just sellaselta täydelliseltä matkakohteelta, mihin haluasin ♥ ;o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen! Vaikka tykkään kierrellä eri paikoissa niin Tsekkeihin menisin koska vaan uudelleenkin. ^_^

      Poista
  3. Upeita kuvia! Mahtoi olla hieno loma <3 ja Irlantiin todella kannattaa mennä - ihania ihmisiä koko paikka pullollaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovin! :) Ihana paikka oli ja tosi mukava loma! Irlanti on kyllä kuumotellut niin pitkään, että pakko päästä joskus käymään. n__n

      Poista
  4. toi luukirkko on niin hieno! en oo ennen edes kuullutkaan moisista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tsekata, niitä on Tsekin lisäksi mm. Italiassa ja Puolassa! :-)

      Poista
  5. Hienoi kuvia :) Mun ikuinen unelma on New york<3 Ehkä joskus vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. n_n Toivottavasti pääset joskus vielä! Mua eniten USAssa on kuumotellu Los Angeles, toivottavasti pääsen sinne ennemmin tai myöhemmin. :-)

      Poista
  6. Oi, tuo luukirkko näyttää tosi upealta! :) Miksei täälläkin voisi olla jo niin lämmin!! :D

    VastaaPoista
  7. Se olikin, tosi upea! :) ja niimpä, melkonen takaisku, ku olin pelkässä topissa Tsekeissä aamusta iltaan ja Suomessa meinasin kuolla kylmyyteen heti ku avasin oven.. :D

    VastaaPoista
  8. Nyt kun tuon Pariisin ja Disneylandin saan vihdoin viimein kokea, niin matkaunelmiin jää Japani, Skotlanti ja Kreikka. Tuo Skotlanti vois olla seuraava jonka ottais rojektin alle...

    P.S. Hirmu kiva kun teit sen haasteen mun blogista + mahtavia lomakuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyviltä kohteilta! Kreikkaan voisin itsekkin mennä. :)

      Ja haha, se oli tosi mukava tehdä! En jaksanu odottaa et joku haastaa mut. ^_^ ja kiitos paljon! :)

      Poista
  9. Ihana matkapostaus ja miten hieno luukirkko! Aivan upea, pakko nähdä joskus itsekin ihan livenä. :) Matkakuumehan tässä tullee.... ;)

    VastaaPoista
  10. Heh, kiitos! ^_^ Luurankokirkko oli kyl mahtava! Vielä jos pariin muuhun pääsis käymään.. Aaa. Matkustelu on ihanaa, mut pirun kallista. :c siks oon yleensä äkkilähtöjen ystävä. Ja perhereissut maksaa meille porukat, joten pitäähän ne käyttää hyödyksi. :) vielä kun sen pari kertaa vuodessa on koossa koko perhe!

    VastaaPoista
  11. Oi, ihania kuvia ja ihana matkakohde! Oon itse kans käynyt Prahassa kahdesti ja luultavasti tässä parin vuoden sisällä ois taas tarkoitus mennä, joten täytyykin kyllä itsekkin käydä seuraavan kerran tuolla luukirkossa kun vaikuttaa näkemisen arvoiselta paikalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luukirkkoa suosittelen ehdottomasti! :) Junalla ainakin pääsee, mut meillä olis ollu niin jäätävä kävelymatka, että otettiin suorakyyti hotellilta. Kaunis paikka muutenkin tuo Kutna Hora! :-)

      Poista

Vain asialliset kommentit julkaistaan! Kiitos. ♥